In een huwelijk wordt het ouderlijk gezag door beide ouders uitgeoefend. Na ontbinding van een huwelijk blijven beide ouders met het ouderlijk gezag belast, tenzij de rechter anders heeft besloten. Het Burgerlijk Wetboek geeft in boek 1, titel 15 en artikel 377c aan dat de school de verantwoordelijkheid heeft beide ouders op eenzelfde manier van informatie te voorzien.
Volgens de wet is de verzorgende ouder verplicht de andere ouder op de hoogte te stellen van belangrijke zaken die hun kinderen betreft, dus ook de schoolontwikkeling. Overwegende dat de school de plicht heeft erop toe te zien dat ook ouders die gescheiden zijn, beiden recht hebbenop informatie over de kinderen hanteren we onderstaande gedragslijn:
Wij gaan ervan uit dat de verzorgende ouder, de informatie van de school doorgeeft aan de niet-verzorgende ouder. Dit wordt expliciet kenbaar gemaakt aan de verzorgende ouder.
Wanneer de school formeel (schriftelijk) in kennis wordt gesteld van het feit dat de niet-verzorgende ouder van informatie verstoken blijft, is de school bereid op verzoek van deze ouder feitelijke informatie te verstrekken.
Er vinden geen aparte 10-minutengesprekken plaats.
Indien de omstandigheden het niet toelaten kan de school verzocht worden de niet-verzorgende ouder apart te informeren. De school zelf moet steeds beoordelen of het belang van het kind daarbij niet wordt geschaad. Onze school hanteert in dit verband de volgende uitgangspunten:
Het belang van het kind moet gediend worden.
De school wil zich niet mengen in conflicten tussen ouders. Ouders die van dit protocol af willen wijken, kunnen contact opnemen met de directie. De directie kan deze ouders vragen een schriftelijk verzoek met reden in te dienen.